ryba
2008.07.11 22:54
  • Witam!
    proszę o pomoc przy tworzeniu nowych obszarów w grze BG2. wydaje mi sie, że kiedyś na tej stronie był świetny opis wszystkich czynności, które są niezbędne do stworzenia nowej mapy. jednak teraz nie moge już tego znalezc;|
    wydaje mi sie, że było to oparte na programie 'Tileset Map Editor'.
    planuje ponownie wrócić do modowania, ale pamięć już nie ta ;-)
    Dlatego proszę o zamieszczenie (szczegółowego;)) poradnika (napisanego w miare łatwym językiem;) za pomocą którego będzie możliwe stworzenie nowych map w BG2 (jakby bylo to możliwe to proszę się opierać na programie IE_Tileset_Map_Editor)

Pozdrawiam serdecznie.
riklaunim
  • mapami się zajmowałem i niczego na ten temat nie zamieszczałem ;)
ryba
  • to czy mogl bym prosic o zamieszczenie instrukcji do programu Tileset_Map_Editor ?? :grin:
    bo kompletnie nie moge sobie z nim poradzic :(
    chodzi mi o tworzenie nowych obszarów i "drzwi" dzięki którym bedziemy mogli z nowego obszaru przejsc do innego(już istniejacego w grze).
    pozdrawiam.
riklaunim
ryba
  • Witam ponownie!
    Po długich godzinach poszukiwań, znalazłem poradnik, który pomógł mi opanować tworzenie obszarów. Postanowiłem go tu zamieścić, ponieważ może się przydać osobom, które chcą zacząć swoją przygodę z modowaniem.

WAŻNE!!! Dodam, że autorem tego poradnika jest Zeke a zamieścił go na stronie (NIEZAPOMNIANE KRAINY) Nastian. Mam nadzieję, że autorzy nie będą się na mnie gniewali, że zamieszczam tu ich poradnik.
    WIELKIE POZDROWIENIA dla twórców.

link do poradnika:
    http://www.speedyshare.com/505135508.html