finrod
2008.07.11 22:54
  • Witam. Mam problem z moją kartą graficzną a raczej z jej kompatybilnością z BG 1. Karta to nvidia 8600m gs, mam najnowsze drivery oraz directx 9.0. Problem objawia się anomaliami graficznymi typu: nakładające się/migające obrazy, (szczególnie ikonki itemów w inventory). Zauważyłem że jeśli włącze wszystkie 3 opcje w "grafia" które radzą włączać w razie problemów i do tego dam 16 bitów głębie kolorów anomalie znikają,ale gra chodzi tak wolno że....... W momencie kiedy się przerzucam na 32 bit "szybkość wraca" ale razem z nią owe anomalie :/ Any ideas??
riklaunim
  • włączaj te 3 opcje pojedynczo, potem podwójnie ;) może jakaś kombinacja pomoże.
finrod
  • Hehe, próbowałem wszystkich wariantów z tymi trzema opcjami :) Zastanawia mnie, dlaczego problem połowicznie (bo gra spowalnia) znika kiedy dam 16 bit.....
craven
  • Witam. Mam ten sam problem. Udało sie go komus rozwiązac?
Chireadan
  • Skoro bawienie się opcjami grafiki nic nie daje, to nie wiem, co może pomóc. Jeśli masz BG2 i tam wszystko gra, to możesz pokusić się o zainstalowanie TuTu (polecam: mało bugów, przeszedłem całą grę z "Opowieściami...") albo BG Trilogy. :nice: [chodzi o przeniesienie fabuły BG1 na silnik i zasady BG2 (tj. możesz grać np. w rozdzielczości 1024x768 mnichem barbarzyńcą itp)].