- Kiavo
2008.07.11 22:54 -
- No właśnie, jak przy instalacji moda dodawać stringi do tego pliku? Tj. chodzi mi o odpowiednią komendę do wpisania w pliku .tp2... I chciałbym to zrobić tak, żeby przypisać tym tekstom konkretny numer w pliku, żebym mógł je umieszczać np. na odpowiednich informacjach w obszarach.
- riklaunim
- instalator weidu zrobi to za ciebie, np. dodając opisy i nazwy nowych przedmiotów.
- Kiavo
-
To akurat wiem, ale wtedy nie będę miał podanej liczby, do której tekst jest przypisany... Tak więc liczba odnosząca się do danego tekstu będzie różna w zależności od tego, czy na przykład do gry są doinstalowane jakieś mody... A ten numer jest potrzebny, żeby w DLTCEP ustawić tekst do informacji na obszarze. Trochę zamotałem, ale mam nadzieję że to jest do zrozumienia.;]
I mam nadzieję, że instalator potrafi coś takiego ustawić... jeżeli nie ma takiej funkcji to trudno.
-
To akurat wiem, ale wtedy nie będę miał podanej liczby, do której tekst jest przypisany... Tak więc liczba odnosząca się do danego tekstu będzie różna w zależności od tego, czy na przykład do gry są doinstalowane jakieś mody... A ten numer jest potrzebny, żeby w DLTCEP ustawić tekst do informacji na obszarze. Trochę zamotałem, ale mam nadzieję że to jest do zrozumienia.;]
- riklaunim
- instalator weidu powinien dodawać opisy, a nie DLTCEP.
- Kiavo
- A to olać to. Zrobię dialog.
- riklaunim
- nie licz na duże zainteresowanie modem nadpisującym dialog.tlk
- Kiavo
- Właśnie o to mi chodziło, żeby mój mod był kompatybilny z innymi. Ale już nie ma z tym sprawy - zrobiłem to info tak, że to przypomina teraz mniej więcej 'dialogi' z kolorowymi pochodniami w Twierdzy Strażnika. Nadpisywanie pliku i dodawanie określonych strrefów nie było potrzebne;]